Starfighters 4:e fjärdemajturnering – eller kampen om den gyllene astromechen

Här kommer en liten redogörelse för hur det kan gå när det inte riktigt blir som man tänkt sig. Jag skulle anordna vår förenings årliga fjärdemajturnering, och i vanlig ordning skulle förstapris vara ett målat skepp – som jag skulle måla. I vanliga fall är jag en van turneringsorganisatör, men all den erfarenhet tycktes som bortblåst denna gång.

4eMaj

Efter ett par omröstningar på facebook bestämdes det att skeppet i fråga skulle vara en blå y-vinge, Mon Cala-blå, närmare bestämt, vad det nu betyder 🙂 . Hur som helst, målandet av skeppet gick bra och jag var nöjd. Det enda som återstod var de nya manöverhjulen som FFG nyss släppt, samt shading.

Jag kan berätta att manöverhjul är tråkigt att måla. Alltså, jättetråkigt. Det känns som att måla i ett ritblock, typ färglägg efter siffror. Och jag är en sån person som skjuter fram saker som jag tycker är tråkiga. Så därför sitter jag alltså kvällen innan turneringen och målar klart. Det är lugnt, jag har gott om tid. När bara shadingen återstår upptäcker jag till min stora förskräckelse att jag inte har nån shade. Vanligtvis har jag flera flaskor Nuln Oil hemma, men just denna kväll finns inte en enda droppe. Oops.

Dagen därpå packar jag alla skaker i min väska och åker till jobbet. Det är skepp som jag ska spela med om vi blir ojämt antal spelare. Priser i form av ett Spring Kit från Fantasia. Dator. Och mina nästan klara skepp och manöverhjul. Jag ligger ganska mycket back på flexen nu så jag åker rätt så tidigt så att jag kan sluta tidigare. Tidig eftermiddag åker jag till Fantasia och inhandlar Nuln Oil och målar klart. Men jag har gravt underskattat tiden det tar för shade att torka. Två minuter efter att registreringen öppnade anländer jag turneringslokalen, utan middag. Bord bärs och mattor läggs ut. Datorn startas upp för att föra in alla deltagare i turneringsmjukvaran. Jag hinner knappt formulera frågan ”Var är laddaren?” förrän min dator dör batteridöden. Ironiska skratt hörs ifrån mitt inre, först färgen och nu det här!

Priser

Som tur är så befinner i oss på Studiefrämjandet där det finns lånedatorer. Jag startar den och laddar ner turneringsmjukvaran, Cryodex, men datorn vill inte installer Java Runtime som krävs. Jag letar rätt på en kompis via facebook och får inloggningen till FFG:s egna turneringsgränssnitt TOME (tack Peter!) och turneringen med 15 deltagare plus mig kan börja! Jag möter Joakim i första matchen (varför möter jag alltid Joakim i första matchen?) och förlorar ganska hårt. Spelar en till match mot Jonatan som jag också förlorar, och när jag ska registrera resultatet upptäcker jag att även Studiefrämjandets dator har dött. Vid det här laget är jag inte helt lugn. Men här kommer vana turneringsspelare till min räddning och föreslår att vi ska föra resultatet på vita tavlan istället, precis som en pingisturnering. ”Skit i MoV.” säger de. Ok, lättnad. De hatar mig inte.

Resultat

Resten av turneringen löper tack och lov rätt smärtfritt. Stämningen är ganska god och jag intalar mig att det är delvis på grund av avsaknaden av elektronisk resultatföring.

Till slut står i alla falla Joakim som jag mötte i första rundan som segrare (Stort grattis, Jocke!!) och efter prisceremonin kan jag pusta ut. Trots flera missöden är turneringen i alla fall delvis lyckad, mycket tack vare alla goa, tålmodiga och härliga turneringsdeltagare, och jag skulle vilja rikta ett särskilt tack till er!

Jocke

Jag lovar att nästa turnering kommer ni få se den vanliga Patrik igen, utan fadäser. Ta i trä!

Slutresultat:

ScoreBoard

Närbild på Mon Cala Blue:

MonCalaBlue

 

Deltagare, med länk till listor:

Emil Fröjdhammar
Andreas Isaksson
Mattias Eriksson
Dave Munro
Noah Spahr
Niclas Krona
Tobias Vallin
Daniel Spahr
Ola Hallin
Joakim Andersson Franke
Kristian Grossman-Madsen
Simon Wiippola
Roger Matsson
Jonatan Bermudez
Tomas Engblom
Patrik Pawlus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.