Guns for hire turnering

I de yttre systemen, vid kanten av den imperiska handen så har en liten imperisk utpost ensamt ansvar för Hvergi systemet. Det finns inte mycket intressant i systemet förutom en liten gruvkoloni som ligger under imperisk kontroll. Antalet pirater och avskum har ökat markant på senare tid och inte nog med det så har rebelliska styrkor stulit material från det imperiska styrda gruvarbetet. Styrkorna är små och det är långt till närmaste förstärkning men för några krediter så kan man få en nästan lojal pilot att ansluta sig åtmisntonne tillfälligt.

Vi i Starfighters firar att Guns for hire äntligen släppts med en turnering på ett framtida ännu ej satt datum.

Turneringsupplägg:
Alla fraktioner är tillåtna. Listor får max vara 60p och måste inehålla minst 2 skepp.

Anmälan sker till: kontakt@starfighters.se
Starfighters medlemmar kommer ha förtur om vi överskrider 16 spelare som är max antalet.
Kostnad för turneringen är 50kr som betalas in på Starfighters konto eller kontant på plats med jämna pengar. PG: 1664946-9

Lista skickas till joakim@starfighters.se.

Varje spelare kommer att vi registrering att få 10 stycken ”krediter” att använda för att rekrytera en extra pilot till sina styrkor. En så kallad hired gun*

What a piece of junk! – Special regel:
After deploying forces any large ship hire gun* will be dealt one faceup damage card.

For a few credits more – Special regel:
A hired gun* may equip one additional diffirent modification.

Less than trustworthy – Special regel
Before the start of each round 4 untrustworthy condition cards will be randomly given to any hired gun pilot. Any player may pay one credit from their supply to discard the condition.

För att hyra sin extra pilot så kommer alla spelare delta i en auktion där en pilot auktioneras ut i taget. Varje spelare kan max hyra en hired gun*. Överblivna krediter kan användas för att köpa modifikationer till sin hire gun där 1 kredit = 1 poäng.

Schema
Spelet kommer följa vanliga turneringsregler och vara i formatet swiss. I dagsläget så är det 3 rundor på 75 min planerade:

10:00 Registrering
10:30 Match 1
12:00 Match 2
13:15 Lunch
14:30 Match 3
16:00 Prisutdelning

Första pris kommer att vara en Guns for hire expansion!

Resterande priser kommer vara från X-wing summer 2016 kit.
1:a plats: Challenge coin + Guns for hire + Predator alt art kort.
2-3:e plats: Corran horn alt art + stress tokens + Predator alt art kort.
4-8:e plats: Stress tokens + Predator alt art kort.
9-16 plats: Predator alt art kort.

Varje fraktion stider även om titeln bästa fraktion. Den fraktion med bäst vins/förlust ratio kommer att få titeln bästa fraktion och dess spelare kommer att få lite extra loot med sig hem.

*Piloten Hired gun räknas ej med i dessa regler men får såklart vara med i listor.

Hired guns förtydligande:

De piloter som kommer att rekryteras är generiska piloter primärt från scum fraktionen. Det kommet inte komma piloter i tie fighters eller b-vingar. Det kan hända att unika uppgraderingskort finns med till piloterna och TO bedömer om någonting bryter spelet eller om det funkar fint.

Exempel på hired gun ta piloten ovan med ion cannon turret och ion torpedoes samt bomb loadout för ion bombs. 33p med beskrivningen en pilot som specialiserar sig med ion vapen. När man bjuder på piloter så kommer man endast att utgå från beskrivning av pilotens stridsstil samt vilket skepp hen flyger. Specifika uppgraderingar får man se när piloten rekryterats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.