Starfighters Podcast – FAQ och turneringsregler

Podcast-Icon-Large

I det åttonde avsnittet av Starfighters Podcast går vi som vanligt igenom den strida strömmen av nyheter, sedan diskuterar vi spelets nya FAQ och de nya turneringsreglerna för standardformatet.


Lyssna/ladda ner avsnittet direkt (mp3)

Se podcasten i iTunes

Avsnittets länkar
Fantasy Flight Games FAQ till X-Wing Miniatures Game
Fantasy Flight Games turneringsgregler för standardformatet

Reglerna för de enorma skeppen
Summer 2014 Tournament Kits
Listan över platser där Assault at Imdaar Alpha spelas
X-Wing till programmet Vassal
Listan över var man kan spela Regional Championship
Kampen om den gyllene TIE Fightern
May the fourth-turneringen i Östersund

Spelen X-Wing och TIE Fighter till Mac
Rebellradion om Star Wars-rollspel

10 reaktion på “Starfighters Podcast – FAQ och turneringsregler

   • Något jag personligen inte håller med om är att jag gillar ”nebulusor, stjärnor och annat skit” på planen…:-)
    Älskar den visuella och estetiska aspekten av spelet, och tycker spelplaner med läckra motiv är riktigt snyggt och gör att jag njuter mer av spelet. 🙂 (Egentligen är själva skeppsminiatyrerna inte heller rent speltekniskt nödvändiga, men vill ju inte spela utan dem!)

    (En parantes: I tidigare turneringsregler kunde du också få en full win även om du inte skjutit bort alla motståndarens skepp, gränsen var då 33 poäng. Men det är historia nu, så det spelar ju ingen roll längre.)

    Och så vill jag tacka en gång till för att ni nämnde vår turnering vi hade i söndags, May the Fourth. Vi blev 13 spelare, varav några rookies som verkar blivit hooked av X-wing.

    Nu hoppas vi att vi blir några som kommer ner till Uppsala på Nordics så vi ses den 9:e augusti! 🙂

    • Stjärnor har jag inget emot, tvärt om. Det är nebulosor och planeter jag inte gillar på spelplanen. Citera mig gärna, men citera rätt 🙂

     Tittar man i filmerna är det sällan annat än bara stjärnor, det kanske är därför jag tycker som jag gör. För mig känns det mer Star Wars med bara stjärnor och inget annat. Men det är ju förstås bara min egen åsikt och alla tycker olika. Det är bra att du vet vad du gillar!

     Vad kul med sådan bra uppslutning på er turnering! Det såg riktigt mysigt ut på bilderna på facebook.

     Jag hoppas också att ni blir många som kommer i augusti!

     • Ah, sorry. Planeter ska det vara! 🙂
      Jag kanske borde testa det du säger – att man spelar bättre utan distraherande underlag. Kan behövas…
      Och visst är rymden i filmerna utan nebulosor och sånt, så det kan vara ett argument.
      På turneringar håller jag hursomhelst helt med att man inte ska kunna kräva att spela på egna planer. Om inte annat så av praktiska skäl för arrangören.

      Ser fram emot nästa sändning! 🙂

 1. En poäng med att inte tillåta nysläppta saker i turneringar är att det ofta är så att alla inte fått tag på dem än som vi sett senast med Imperial Aces. Det kan dels vara en faktisk orättvisa om vissa personer i en turnering har de nya skeppen och andra inte har dem, dels kan det göra det mycket svårare att bygga sin lista eftersom man inte vet vad motståndarna har tillgång till.

  • Jag tycker inte att det är någon större orättvisa än att t.ex vissa har ekonomin för att köpa alla skepp de vill ha, eller har tiden och intresset att spela mycket och på så vis öva sig på spelet.

   Att det gör svårare att bygga sin lista utifrån att man inte vet vad man kommer att möta är ju något jättefint, det skall ju tas tillvara på och uppmuntras, snarare än regelföras mot.

   • Min poäng är att det är skillnad på att inte veta vad man kan komma att möta bland de möjligheter som finns tillgängliga och att inte veta vad man kan komma att möta för att man inte vet vilka möjligheter som finns tillgängliga.

    • Men när något är släppt är det ju bland de möjligheter som finns tillgängliga, och vi vet ju oftast vad som finns i expansionerna långt i förväg innan de släppts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.