Store Championship 2014 på Fantasia Uppsala

Torsdagen 27 mars utspelade sig X-Wing Miniatures Game Store Championship på Fantasia Uppsala. Tio deltagare hade rest från när och fjärran för att delta och det var en riktigt fin kväll med många intressanta matcher.

_DSC3452

Store Championship är en officiell turnering, sanktionerad av Fantasy Flight Games som anordnas av butiker runt om i landet. Vinnaren i Store Championship-turneringen får en ”bye” (dvs slipper spela en av rundorna, den räknas som en vinst) i kommande Regional Championship. 

Det var en frisk fraktionsblandning och en fin variation bland skepp och hur deltagarna spelade dem. Efter tre matcher stod det klart att vi hade en vinnare; Ludvig!

_DSC3652

Turneringen var upplagd enligt Fantasy Flight Games standard Swiss-format.
Det går till så att deltagarna slumpas ihop och alla spelade tre matcher var på 75 minuter.
En vinst gav fem matchpoäng, om tiden gick ut räknades förstörda skepps poäng ihop och den som förstört fler skepp än sin motståndare fick en modifierad vinst vilket gav tre matchpoäng. En oavgjord match gav en matchpoäng och en förlust gav noll matchpoäng.

Foto: Erik Björkelund

Vill du komma och spela med oss? Släng ett öga på vår kalender och gilla oss på Facebook så missar du inte kommande speltillfällen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.