Starfighters Turnering, 28 september

Lördagen 28 september firade Starfighters filmen Return of the Jedis svenska biopremiär (något i förskott) med en turnering i X-Wing Miniatures Game.
Turneringen bjöd på rejält spännande, jämna och intressanta matcher.

ROTJCover

Deltagarna spelade tre matcher var mot slupmässigt dragna motståndare. De två spelarna som presterat bäst under sina tre matcher möttes i finalen. Patrik Pawlus och Johan Hernefeldt – som båda vunnit alla sina tre matcher – möttes i finalen. 

ROTJ-65

Patrik manövrerade sina imperieskepp oförlåtande skarpt under hela dagen och även så i finalmatchen. Han tog hem första pris; den stora äran och ett presentkort på Fantasia Uppsala. Bra spelat Patrik!

Dagens vinnare, Patrik Pawlus med turneringsorganisatören Hanna som delat ut första pris.

Av de åtta deltagarna var fraktionsfördelningen helt jämn; fyra rebeller och fyra imperialister. Wave 3 var väl representerade i de flesta spelares uppställningar; det var gott om B-Wings och Lambda Class Shuttles. Men det var även gott om vanliga TIE Fighters, A-Wings och många andra skepp.

Ett stort tack till alla deltagare och åskådare och grattis Patrik till vinsten, det var mycket skickligt manövrerat och ett imponerande spelande under hela dagen!

Foto: Erik Björkelund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.