Starfighters Assault on Imdaar Alpha 4 juni

Onsdagen den fjärde juni anordnade Starfighters tillsammans med Prisfyndet Games & comics Assault on Imdaar Alpha, en turnering i X-Wing Miniatures Game där deltagarna tävlar om skepp från den fjärde vågen expansioner som ännu inte släppts; E-WingTIE DefenderZ-95 Headhunter och TIE Phantom.

_DSC5125-2

Eventet fungerar som en vanlig turnering men den sista matchen är en final mellan de två spelare som fått mest poäng under turneringen. När finalen är över får de fyra spelare som fått mest poäng välja ett av de nya skeppen som pris att ta med sig hem. Vinnaren av finalen får välja skepp först, tvåan får ta ett av de tre som finns kvar, trean ett av de två som finns kvar och spelaren på fjärde plats får det sista skeppet. 

Starfighters Assault On Imdaar Alpha

Rebellernas B-Wings var utan tvekan kvällens mest populära skepp och kompletterades med allt från A-Wings till YT-1300 bland rebellerna, för imperialisterna var det en hälsosam blandning av TIE Fighters, TIE Advanced, TIE Interceptors och Firespray-31. Under kvällen spelades många rejält spännande matcher bland turneringens nio deltagare och det var decimaler som avgjorde finalisterna, men efter tre omgångar stod det klart att Ludvig skulle möta Johan i en intensiv final!

Kvällens deltagare!

Efter att alla skepp var flyttade, alla tärningar kastade och alla specialförmågor utnyttjade stod det klart att Johan tog hem vinsten den här gången, på andra plats kom Ludvig, på tredje plats Joakim och på fjärde plats Hanna. Stort grattis, bra jobbat och mycket nöje med de nya skeppen!

prisfyndet bild

Ett stort tack går ut från oss i Starfighters till alla som kom och spelade eller tittade på under kvällen som var en exemplarisk turnering i X-Wing Miniatures Game, och tack Prisfyndet Games & comics för möjligheten att hålla eventet.

Foto: Erik Björkelund

Vill du komma och spela med oss? Släng ett öga på vår kalender och gilla oss på Facebook så missar du inte nästa speltillfälle. Allt deltagande är gratis och alla är alltid välkomna.

2 reaktion på “Starfighters Assault on Imdaar Alpha 4 juni

  1. Trevlig läsning!
    Vore väldigt kul att veta i vilken ordning skeppen valdes!
    Altså vilket valde vinnaren o andra pristagsren etc.

    • Hej Andreas! Kul du gillar läsningen.

      Johan valde en TIE Phantom, Ludvig tog Z-95 Headhunter, Joakim tog E-Wing och Hanna TIE Defender.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.