Spelträffen 15 maj

Torsdagen den 15e maj träffades Starfighters igen för att spela X-Wing Miniatures Game på Studiefrämjandets lokaler i Uppsala. Detta var vår första spelträff då vi nyttjade de nya, enorma skeppen i Epic-formatet.

Epic-strider spelas på dubbla storleken spelplan.

Det spelades bara två matcher under kvällen, men båda var Team-matcher (två spelare mot två spelare) och båda matcherna var i det stora formatet. Även gemensamt för båda matcherna var att de pågick hela kvällen.

Ett stort tack till alla som kom och spelade eller tittade på under kvällen! Ses nästa gång

Foto: Erik Björkelund

Det nya formatet är varmt välkommet och alla verkade ha riktigt kul. Vill du komma och spela med oss oavsett format eller matchstorlek? Håll koll på vår kalender och gilla oss på Facebook så missar du inte nästa spelträff. Det är alltid gratis och alla är välkomna.

5 reaktion på “Spelträffen 15 maj

 1. Som sagt var, inte lätt när spelet blir dubbelt så stort, poängen blir fyra gånger så många och en helt ny regelbok tillkommit för de enorma skeppen.

  • Mattorna är gjorda av IKEA-rullgardinen som heter Tupplur som vi har skurit till och sprätt vit akrylfärg på. Alla stjärnor är vita och bakgrunden är svart, färgsticken du ser på bilderna beror på kromatisk abberation ifrån kameraobjektivet.

   Kul att du gillar dem!

   • Ok, ja det ser riktigt bra ut! Jag har haft svårt att hitta något som inte känns för ”halt”. Panduro har 40 x 40 cm bitar i högdensitetsfilt som jag funderade på att pussla ihop till något större, men ska ge detta ett försök (då jag faktiskt har just ”Tupplur” hemma)!

    Tack för infon!

    • Framsidan av gardinen, den ”tygiga” sidan, är relativt hal den också tyvärr. Dock är baksidan ett gummiliknande material och vi ska prova sprätta stjärnor även där och se om det känns bättre.

     Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.