Speldagen 15 september

Den femtonde september var det ännu en gång speldag i Fålhagen och 13 söndagsspelare kom och körde. Vi började vid 12.00 och höll på till 21.00.

_DSC5673

Naturligtvis var Wave 3 trenden under kvällen och många väldigt spännande och väldigt oförutsägbara matcher spelades under dagen och kvällen. Vi fortsatte även vår streak i att lyckas få nya deltagare att dyka upp vilket är jätteroligt. 

Foto: Erik Björkelund

Söndagens sista match spelades mellan mig (Erik) och Ludvig.
Jag spelade som rebell och hade två B-Wings (Blue Squadron Pilot) och en HWK-290 (Jan Ors).
Ludvig hade en Lambda Class Shuttle och lite TIE Fighters (varav den ena var ”Dark Curse”).
Vi betade av varandras skepp relativt fort men efter ett tag kom jag på att shit… om det bara blir ”Dark Curse” och Jan Ors kvar kommer hon att få det svårt att röra ”Dark Curse”.
”Dark Curse” är nämligen immun mot att motståndaren – jag i det här fallet – spenderar Focus Tokens eller slår om tärningar (till exempel Target Lock) vid anfall.
Jan Ors i sin HWK-290 kan därför bara göra en enda attack mot ”Dark Curse” då jag förstås hade Blaster Turret på Ors som kräver att en Focus Token spenderas för att utföra attacken.
Som tur var fick ”Dark Curse” en Critical Hit ganska tidigt i matchen som gjorde att hans skarpa svängar räknades som röda manövrar (och därför genererade stress).

_DSC5980

Vad som hände? Jo, det tog tolv rundor efter att alla andra skepp åka ut då vi i princip manövrerade i cirklar runt varandra innan Ludvig blev lite för modig med ”Dark Curse”. Ludvig placerade honom på en asteroid, tog skada av den och hamnade sedan i attackvinkel för Jan Ors som hade hela sjutton Focus Tokens (som hon visserligen inte fick spendera) när hon skulle anfalla ”Dark Curse”.
Jag hade tur med mina två tärningar (avstånd 1) och matchen var över. Pust!

Tack alla ni som kom och gjorde det till en jättebra dag!

Nästa speltillfälle är Starfighters Return Of The Jedi-turnering 28 september.
Läs mer om hur du anmäler dig till turneringen här.
Sista anmälningsdag till turneringen är 23 september.
Håll även utkik på vår kalender där höstens resterande speldagar finns noterade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.