Assault on Imdaar Alpha på Fantasia Uppsala

Den 1a juni var det högtryck på Fantasia Uppsala som hade söndagsöppet för Assault on Imdaar Alpha, en turnering i X-Wing Miniatures Game där deltagarna tävlar om skepp från den fjärde vågen expansioner som ännu inte släppts; E-WingTIE DefenderZ-95 Headhunter och TIE Phantom.

_DSC5068

Eventet fungerar som en vanlig turnering men den sista matchen är en final mellan de två spelare som fått mest poäng under turneringen. När finalen är över får de fyra spelare som fått mest poäng välja ett av de nya skeppen som pris att ta med sig hem. Vinnaren av finalen får välja skepp först, tvåan får ta ett av de som finns kvar o.s.v.

Det var tolv spelare som körde tre omgångar rejält spännande matcher. Efter de tre omgångarna var det två spelare som gått obesegrade genom sina tre matcher och fått mest poäng; Mikael och Johan. De två möttes i en snabb och spännande final. Efter att alla manövrar var utförda och tärningar slagna stod Johan som finalvinnare. Grattis till vinsten Johan!

Ett stort tack går ut från oss till Fantasia Uppsala och John som gjorde det möjligt för oss att delta i turneringen under söndagen, och tack alla som var där och spelade eller tittade på! Det var en riktigt fin dag på många sätt.

Är du intresserad av att vara med i en likadan tävling eller vill ha revansch och en till chans att vinna ett av skeppen? Vi i Starfighters anordnar ett likadant Assault on Imdaar Alpha-event på onsdagen den 4e juni. Läs mer och anmäl dig här. Vill du inte spela är du varmt välkommen som åskådare.

Foto: Erik Björkelund

2 reaktion på “Assault on Imdaar Alpha på Fantasia Uppsala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.