Star Wars Legion Sommarliga

 

Starfighters kommer att hålla en sommarliga för Star Wars legion i samarbete med Fantasia. Denna liga kommer att spelas under sommaren i formatet round-robin där alla spelare kommer att mötas varsin gång. Blir vi flera spelare än väntat så kan det blir att alla spelare inte hinner möta varandra utan då slumpas motståndarpar fram.

Matcherna spelas förslagsvis hos Fantasia på Östra Ågatan 11, 753 22 Uppsala, men du får bestämma med din motståndare vart eran match ska spelas. För dig som fortfarande ej spelar legion så kommer det finnas möjlighet att testa på legion under sommaren. Hör av dig till joakim@starfighters.se  för att boka in en testmatch på Fantasia.

Spelbord på Fantasia

Preliminärt så ser schemat ut som detta:

Match 1 400p Senast 10 Juli
Match 2 600p Senast 10 Aug
Match 3 800p Senast 31 Aug

Matcherna kommer att behöva spelas inom ett visst datum för att vi ska hinna klart under sommaren. Anmälan görs till joakim@starfighters.se senast den 25 juni 23:59. Anmälan behöver endast namn, fraktion och frivilligt målningslöfte. Ligan kommer att avslutas den 31 Augusti

Då spelet fortfarande är nytt så kommer ligan att starta på 400 poäng för att sedan växa mot 800 poäng. Inget målningskrav kommer att finnas.

Vi kommer att dela ut priser från FFG’s Legion requirement kit.
Priset för att delta kommer att vara på 25kr per person som betalas in på Starfighters PlusGiro 1664946-9.

Varje deltagare får ett alt art kort av antingen Rebel trooper eller Stormtrooper vid ligans start och ytterligare ett kort vid ligans avslut om alla tre matcher har blivit spelade. Vinnaren får ett commander metall token för antingen rebellerna eller imperiet. (vinnarens val)

För att uppmuntra målning så kommer vi även ha en prisutdelning till Ligans bäst målade commander och bäst målade corps. Kravet på dessa enheter är Målade figurer för att vara minst en legal enhet (dvs en ledare + 3 troopers). Extra trupper, special vapen och basning är valfritt. Vinnaren i varje kategori får ett diplom.

Ytterligare ett uppmaning till att bygga och måla färdigt sin arme är att göra ett målarlöfte. För att göra sitt löfte så tar man bild på x antal omålade figurer och lovar att dessa ska vara målade (baser ej krav) innan sommaren är slut. För att visa att man hållit sitt löfte så ska man posta bilder på sina modeller i Starfigters Legiongrupp på facebook eller skickas till joakim@starfighters.se . Deadline för inskickade bilder av målade figurer: 31 aug 23:59. Modellerna måste vara målade av dig och målats under sommaren, ej tidigare. Alla som håller sitt löfte får välja antingen en commander metall token för antingen rebellerna eller imperiet.

 

– Prepare for ground assault!

2 reaktion på “Star Wars Legion Sommarliga

 1. Jag står just nu i valet och kvalet om jag ska hoppa på Legiontåget eller inte. Vad har ni för känsla angående regelsystemet? Vad är det som är lockande och känns fräscht med Legion och vad är det som kunde varit bättre?

  • Hej Jonas

   3 bra saker om Legion enligt mig.

   1. Att varje enhet styrs från ledaren är smidigt. Att mäta alla avstånd och förflyttningar från en modell och sedan flytta efter resten gör att spelet går fortare och man slipper mäta milimeter på varje gubbe.

   2. Command korten gör både att varje runda så behöver man välja att agera först eller efter en viss plan. Växlande spelare som agerar först är något som jag gillar skarpt. Det ger även varje commander en större identitet och påverkan än bara stats.

   3. Suppression systemet är nog det bästa moral systemet jag sett i ett figurspel. Då man först endast blir suppressed och tappar effektivitet och sedan om enheten pressas ytterligare så flyr den i panik. Skillnad från 40k där det är ett test varje gång och flera saker har fearless. I Legion endast Darth Vader än så länge som har detta.

   Motpunkter är att i nuläget så finns det bara två sidor med begränsande enheter så mycket spegelmatcher samt liknande listor. Det sistnämnda växer nog bort innan året är slut men frågan är om spelet kommer att hålla på bara två sidor. Cover systemet är oklart för tillfället tills en ordentlig FAQ kommer ut till spelet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.