Enorma skepp – minimal information

Det är snart exakt fem månader sedan de nya – enorma – skeppen utannonserades. Det har varit fem månader av näst intill total tystnad kring denna stora (fattar ni? Stora!) nyhet till spelet sedan dess.

TantiveJpg

Vid utannonseringen fick vi veta att de nya expansionerna Tantive IV (ovan) och Rebel Transport (nedan) kommer att introducera ett nytt, ”cinematiskt”, spelläge i X-Wing Miniatures Game samt ett nytt turneringsformat som fått epitetet ”epic”.
Vi fick veta att skeppen, förutom med nya spellägen, kommer med nya regler, uppgraderingar och uppdrag. 

RebelTRansport

Fantasy Flight Games är även noggranna med att påpeka att denna release inte räknas som Wave 4 utan som en fristående release. Det innebär att denna release inte kommer att störa eller påverka andra kommande releaser till X-Wing Miniatures Game (vad det nu innebär).

XWingMen det goda tar inte slut där! Expansionen Rebel Transport ger oss även en specialmålad X-Wing! Färgschemat på den nya modellen, med den gula nosen och de röda ränderna på motorernas luftintag stämmer överens med hur Wedge Antilles X-Wing var målad. Men modellen kommer inte bara med ett nytt färgschema utan även med inte mindre än fyra nya piloter att använda både tillsammans med de enorma skeppen men även till det ”vanliga” spelet.
Vi har fått veta att två av dessa är inga mindre än Wes Janson och Jek Porkins. Vad de har för specialförmågor vet vi ännu ingenting om och spekulationerna har gått vilda för att sedan tystna. Men varför? Kan det vara för att vi känner att vi redan har tillräckligt med piloter i och med Wave 3?

Förseningar och brist på hype.
Den andra nyheten, Imperial Aces, var först sagd att den skulle släppas i slutet av 2013 vilket sedan försenades och det verkar nu som att både Imperial Aces och de enorma skeppen kommer att släppas i februari 2013.
Vad förseningen beror på har vi ingen aning om men troligtvis har Fantasy Flight Games spillt kaffe, råkat dra ut sladden till routern eller något liknande som gjort att allt som är relaterat till X-Wing Miniatures Game fått flyttade datum. Förhoppningsvis får vi lite mer information snart.

Det närmsta vi kan komma en nyhet gällande både de enorma skeppen och Imperial Aces är att butikerna tar emot förhandsbokningar. En av dem är vår eminenta sponsor Fantasia Uppsala, där Starfighters medlemmar har 25% rabatt.

Jag längtar – förstås – efter varje liten grej som kommer till spelet och känner att väntan på att få lägga vantarna på de enorma skeppen börjar bli olidlig. Men hur känner du inför de stora skeppen, kommer de bli ett självklart tillägg i din samling? Är du mest ute efter uppgraderingarna och de nya piloterna eller är du inte intresserad alls?

Lämna gärna en kommentar, antingen här i kommentarsfältet eller på Facebook, det vore skoj att veta vad ni där ute tänker.

/Erik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.