Kalender

Här lägger vi upp event som är relevanta för X-Wing Miniatures Game, Armada och Imperial Assault.

Vi lägger primärt upp speltillfällen som organiseras av Starfighters men även andra tillställningar som organiseras av andra föreningar, spelbutiker och liknande som kan vara relevanta och intressanta att kika på.

Vi har även en sammanställning av våra egna event på Google Calendar.

Speltillfällen är färgmarkerade utifrån nivå. Om inget anges så spelas X-Wing Miniatures Game och inget annat.

  • CASUAL är avslappnade tillställningar utan krav på spelaren. Man spelar för att det är kul på ett sätt man trivs med.
  • EPIC är precis som vanliga tillställningar men under spelträffen kommer Epic-spelläget att prioriteras.
  • ARMADA är avslappnade spelträffar hängivna åt Armada, utan krav på deltagaren.
  • IMPERIAL ASSAULT är avslappnade spelträffar hängivna åt Imperial Assault, utan krav på deltagaren.
  • SPECIAL är andra tillställningar som Starfighters är delaktiga i eller tillställningar med något specifikt tema.
  • TURNERINGAR är inte mindre roliga men desto mer kompetativa speltillfällen där en striktare regeldisciplin och förutbestämda regleringar följs.
  • EXTERNA EVENT är tillställningar som inte är organiserade av Starfighters. Vad som gäller på dessa event varierar men kommer att framgå i beskrivningen eller via extern länk.

Maila oss gärna om du har en tillställning planerad som du vill ha med i vår kalender.

maj
29
ons
Spelträff med Starfighters @ Studiefrämjandet Uppsalaregionen
maj 29 kl. 17:00 – 21:00

Vi spelar Fantasy Flight Games X-Wing Miniatures Game, Star Wars: Armada, Imperial Assault och Star Wars: Legion i Studiefrämjandets lokaler på Ljusbärargatan 2 (f.d. Portalgatan 2B) i Uppsala. Alla spelare, spelstilar och spellägen är välkomna.

Nyfikna eller nybörjare som vill prova på eller lära sig är varmt välkomna. Vi har skepp att låna ut och visar gärna hur det går till och ordnar gärna provapå-matcher.

Föreningen: Det kommer också att gå bra att gå med i föreningen, träffa oss, ställa frågor osv. Årsavgiften för medlemmar ligger på 100kr per år och kan betalas kontant, med Swish, eller via PlusGiro. Läs mer på http://www.starfighters.se/foreningen/ om du är intresserad av att gå med i föreningen.

Lokalen: Det finns kylskåp och kök för den som vill ha med sig matlåda.

Parkering finns utanför.

Meddela gärna i förväg om du/ni tänkt komma. Det behövs ingen föranmälan, men det är alltid bra att veta ungefär hur många vi blir.

maj
30
tor
Hyperspace Trials på Birdiecon @ IFU Arena
maj 30 kl. 09:15 – maj 31 kl. 16:30


Spinn ned hypergeneratorerna och förbered för strid. Fiendeskvadronen är siktad. Separatister, Rebeller, Imperialister, Resistance, Scum, First Order och Republiken möts på Hyperspace Trials i Uppsala! Vi huseras av BirdieconIFU Arena. Turneringen sker med listor på 200 poäng som måste vara legala för hyperspaceformatet. Kolla i FFG’s squad builder, eller i poänglistorna på FFGs hemsida vilka skepp och kort som är tillåtna.

Vi kommer samla informationen kring turneringen på denna kalendersida. Priserna har blivit spoilade av FFG och även om man inte går hem med vinsten och en inbjudan till Worlds så finns det fina priser att hämta. Turneringen kostar 200 kr. Inträde till Birdiecon är dock gratis.

Det finns en restaurant på IFU arena där man kan skaffa lunch. Den var populär förra året så vi har stora förhoppningar även för i år. Preliminärt schema återfinns nedan. Notera att detta är schemat som gäller om vi fyller turneringens femtio platser. Det kan bli kortare, men inte längre. Under fredagen kommer det finnas möjlighet att spela i poddar om fyra, eller åtta spelare. Även dessa poddar kommer att hålla sig till hyperspaceformatet. Vi återkommer med mer information om dem.

Torsdag

09.15 Registrering
10.00 Setup
10.15 Match 1
11.30 Paus
11.45 Match 2
13.00 Lunch
14.15 Match 3
15.30 Paus
15.45 Match 4
17.00 Paus
17.15 Match 5
18.30 Paus
19.00 Match 6
20.15 Resultat
20.30 Slut

Fredag

10.00 Setup
10.15 Kvartsfinal
11.30 Paus
11.45 Semifinal
13.00 Paus
13.45 Final
15.45 Pirsceremoni
16.15 Slut